Avto klime (Program E)

Avto klime sodijo med naprave, ki vsebujejo ozonu škodljive in toplogredne pline.


 

Za vsako servisiranje in poseganje v hladilni krog avto klime je predpisano, da ga lahko opravijo le strokovno usposobljene osebe. Vse o usposabljanju za avto klime je v nadaljevanju.


 

Prijava na novice
V kolikor želite biti obveščeni o terminih usposabljanja serviserjev avto klim se naročite na prejemanje naših novic.

 


 

Usposabljanje je namenjeno serviserjem v avto servisih in zaposlenim povsod, kjer se ukvarjajo z vzdrževanjem in servisiranjem ter prodajo in montažo klimatskih sistemov v avtomobilih in opravljajo dejavnost zajema fluoriranih toplogrednih plinov pri klimatskih napravah v motornih vozilih med servisiranjem ali pred končno odstranitvijo avto klime. Po zadnjih spremembah uredbe sodijo sem tudi vse kabinske klime v avtobusih, delovnih strojih in gradbeni mehanizaciji. Več o tem je zaposano na strani ARSO.

Usposabljanje in izpit opravijo kandidati v enem dnevu. Po zaključku izobraževanja kandidati opravljajo preizkus znanja, ki obsega teoretični in praktični del. Udeleženci prejmejo gradivo ob prihodu na seminar. Usposabljanja (Program E) in izpiti potekajo večkrat letno. Natančnejši opis vsebine, program usposabljanja ter vstopni pogoji so razloženi na strani s trenutno razpisanim usposabljanjem.


Osnovno usposabljanje z izpitom za vse, ki izpit opravljajo prvič

 


Obnavljanje veljavnosti spričeval serviserjevDodatne informacije

Vse dodatne informacije ter pojasnila: Ursa Naveršnik, T/ 01 5897 651, ursa.naversnik@cpu.si

KATALOG 2019