Nepremičninsko posredovanje

Usposabljanje za nepremičninske posrednike je prvi korak k pridobitvi licence


 

Nepremičninsko posredovanje lahko opravljajo le nepremičninski posredniki z licenco, ki so vpisani v register


 

Pogoj za opravljanje poslov nepremičninskega posrednika je pridobitev licence in vpis v register.

Nepremičninsko posredovanje je dejavnost, ki jo smejo opravljati le usposobljeni nepremičninski posredniki. Kandidati za posrednike morajo najprej opraviti preverjanje znanja in pridobiti nacionalno poklicno kvalifikacijo »posrednik/posrednica za nepremičnine« in s tem certifikat NPK. Posameznik izpolnjuje pogoje za licenco, če ima poleg certifikata NPK nepremičninski posrednik:

   • zaključeno najmanj višjo strokovno izobrazbo,
   • ima opravljen strokovni izpit v skladu s Zakonom o nepremičninskem posredovanju in
   • če ni bil pravnomočno in nepogojno obsojen za kaznivo dejanje zoper premoženje oziroma gospodarstvo na kazen zapora več kot treh mesecev, ki še ni izbrisana.

 

Vstopni pogoji za pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije (NPK) nepremičninski posrednik/posrednica:

   • višješolska strokovna izobrazba ali
   • srednješolska strokovna izobrazba in najmanj tri leta delovnih izkušenj na področju posredovanja nepremičnin pred 24. 5. 2003 in pozitivno mnenje Ministrstva za okolje in prostor ali
   • srednješolska strokovna izobrazba in najmanj tri leta delovnih izkušenj pri prodaji nepremičnin investitorja pred 24. 5. 2006  in pozitivno mnenje Ministrstva za okolje in prostor.

Število mest na posamezenem terminu preverjanja je omejeno.

 

Kandidatom priporočamo, da se pred preverjanjem znanja udelžijo usposabljanja.  


                                          

 


 

Prijava na novice

Vpišite svoj e-naslov v prejmite dodatne informacije. Upamo, da se boste odločili tudi za prejemanje novic v zvezi z usposabljanjem za nepremičninske posrednike. Tako boste vedno na tekočem o terminih, ostalih seminarjih za nepremičninske posrednike ter posebnih ugodnostih.


 

DOPOLNILNO USPOSABLJANJE NEPREMIČNINSKIH POSREDNIKOV

Kot kaže, nov Zakon o nepremičninskem posredovanju, ki po vsej verjetnosti ne bo predpisoval dopolnilnega usposabljanja nepremičninskih posrednikov, še ne bo sprejet v naslednjih nekaj mesecih. 

Za vse, ki nujno potrebujete obnoviti svojo licenco (ki jo imate deponirano) bomo izvedli usposabljanje v jeseni 2018. Za več informacij in prijavo kliknite gumb spodaj.

 


Dodatne informacije

Člani Zbornice za poslovanje z nepremičninami imajo 10% popusta. Z zgodnjo prijavo (30 dni pred usposabljanjem) pa si lahko zagotovite tudi 15% popust. Več o tem je zapisano na straneh z razpisanimi termini.

Vse dodatne informacije v zvezi z osnovnim in dopolnilnim usposabljanjem za nepremičninske posrednike vam bo posredoval Sašo Pristavec, T/ 01 589 76 59, saso.pristavec@cpu.si. 

KATALOG 2019